Rozwiązujesz dyktando:

Gastronomia

Każdy szanujący swoją pracę i klientów kucharz – kupuje produkty najwyższej jakości. Przykłada ogromną wagę do wyglądu, smaku, zsuwając ceny na dalszy plan. Dzięki takim działaniom gwarantuje sobie dobrą opinię zadowolonych smakoszów, odwiedzających jego restauracje. To bardzo istotne by dbać o podniebienia ludzi, którzy z chęcią wracają by później z uśmiechem polecać dane miejsce znajomym i przyjaciołom. Oczywiście wrażenie wizualne jest równie ważne, trzeba pamiętać, że lokal, który wygląda obskurnie, nie zachęca potencjalnego klienta do ryzyka, jakim jest danie szansy jedzeniu w niekomfortowych dla niego warunkach. Wystrój nie musi być iście szlachecki, aczkolwiek schludnie i przyjemnie to zachęcające warunki, które spełnione – dają poczucie komfortu, które przekłada się później na utarg i uśmiechy odwiedzających dane miejsce ludzi. Warto pamiętać, że by zrobić pierwsze wrażenie – każdy ma szanse tylko raz. Dlatego trzeba dokładać wszelkich starań, by przy produkcji posiłków wszystkie warunki były spełnione. Klient powinien być traktowany tak jak obsługa sama chciałaby zostać potraktowana, innymi słowy „KLIENT NASZ PAN”. Zadowolony odwiedzający restauracje to spełniony, efektowny kucharz.

Zaloguj się, aby rozwiązać dyktando