Rozwiązujesz dyktando:
Szef
Szef kuchni stara się, żeby wszyscy klienci byli usatysfakcjonowani. Dzisiaj przygotował nietuzinkowe menu. Na przystawkę do wyboru jest śledź z cebulką w sosie chrzanowym, bądź sałatka jarzynowa z musem jarmużowym. Jako pierwsze danie wybrać można zupę, wybór też jest duży: rosół, ogórkowa lub żur. Na danie główne, szef przygotował coś wyjątkowego. Jego specjalnością jest gulasz z kurzych żołądków. Wyjątkowość tego dania tkwi w przyprawach. Kucharz używa pieprzu cayenne, kuminu i curry, wzorując się na styl wschodni. Do tegoż dania mistrz proponuje ryż z kurkumą gotowany lub kaszę kuskus posypaną arachidami. Jako napój kucharz proponuje koktajl orzeźwiający z cytrusów. Nikt z tej restauracji niezadowolony nie wychodzi. Najedzony rarytasów, niebawem znów powróci.