Jajecznica po angielsku
Zamień czytanie na oglądanie!
Jajecznica – Scrambled eggsZacznijmy od tego, że jajecznica to jedno z najprostszych dań w kuchni, ponieważ nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych.Historia:
Jest to potrawa z wieloletnią tradycją i bogatą historią. Niektóre źródła podają, że została stworzona przez przypadek, gdy ktoś upuścił jajka na kamienie ogrzane przez słońce. W Polsce w wielu encyklopediach jest określana jako „ulubiona potrawa Polaków”.Czym jest jajecznica?
Jest to danie przygotowane z roztrzepanych jajek usmażonych na rozgrzanej patelni.Jak się robi?
Tradycyjna jajecznica jest przygotowywana z rozmąconych jajek smażonych na maśle lub smalcu z dodatkiem szczypiorku lub kiełbasy, ale w dzisiejszych czasach możemy znaleźć przepisy na bardziej zwariowane kombinacje, np.:
• Jajecznica z winem – scrambled eggs with wine
• Jajecznica z pomidorami – scrambled eggs with tomatoes
• Jajecznica na słodko – sweet scrambled eggs
• Jajecznica z grzybami – scrambled eggs with mushrooms. Tak na dobrą sprawę to zabrakłoby kartki, by opisać, jakie mogą być rodzaje jajecznicy, po prostu dodajemy to na co mamy ochotę lub to co mamy pod ręką.Przykładowy sposób zrobienia jajecznicy:1. Jajka wbij do osobnej miseczki i roztrzep je za pomo
W tej chwili widzisz tylko 50% opracowania
by czytać dalej, podaj adres e-mail!Sprawdź również:
Dodaj komentarz jako pierwszy!