WWA – co to znaczy
Zamień czytanie na oglądanie!
Skrót WWA w nauce oznacza wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne. WWA powstają w żywności podczas jej obróbki termicznej, np. w czasie procesu wędzenia, smażenia, pieczenia, grillowania lub też prażenia. Obecność wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w produktach spożywczych może być wynikiem zanieczyszczenia środowiska, ten przypadek występuje np. w mięsie z hodowli znajdujących się w pobliżu miast i w rybach złowionych w skażonych zbiornikach wodnych. Zanieczyszczenie żywności przez WWA może być efektem upraw w pobliżu ruchliwych dróg i blisko autostrad.
Drugie znaczenie WWA to określenie stolicy naszego państwa, czyli Warszawy. Ten skrót w dużej mierze został spopularyzowany wśród młodzieży przez polskich raperów. Na przykład w piosence
W tej chwili widzisz tylko 50% opracowania
by czytać dalej, podaj adres e-mail!Sprawdź również:
Dodaj komentarz jako pierwszy!