jarmuż czy jarmurz, jarmusz

Chcesz się mniej uczyć i więcej rozumieć?
Zamień czytanie na oglądanie!
Kliknij Player materiału wideo na temat: jarmuż czy jarmurz, jarmusz, kliknij aby zobaczyć materiał i ucz się szybciej!
Opiekun merytoryczny: Marek Lepczak
Czytaj więcej

Poprawna pisownia tego słowa to oczywiście jarmuż.
Jarmuż jest rośliną, którą należy do rodziny kapustowatych.
Jarmuż można dodać do sałatki.
Wartości zdrowotne jarmużu były doceniane już w starożytności.
Jarmuż zapobiega nowotworom i chorobom serca.
Jarmuż charakteryzuje się długimi, pomarszczonymi liśćmi w odcieniach zieleni lub fioletu.
Jarmuż wspomaga procesy oczyszczania organizmu.
Jarmuż bez problemu można wyhodować w Polsce.
W Polsce, jarmuż wykorzystuje się głównie do ozdabiania półmisków, mało kto zna jego właściwości odżywcze.
Jarmuż smakuje podobnie do kapusty.
Z roku na rok, warzywo, jakim jest jarmuż zdobywa coraz większą popularność.
Wiele osób dodaje jarmuż do kanapek, a nawet soków.
Jarmuż jest rośliną wyjątkowo odporną

Sprawdź również:

Dodaj komentarz jako pierwszy!