jarmuż czy jarmurz, jarmusz
Zamień czytanie na oglądanie!
Poprawna pisownia tego słowa to oczywiście jarmuż.
Jarmuż jest rośliną, którą należy do rodziny kapustowatych.
Jarmuż można dodać do sałatki.
Wartości zdrowotne jarmużu były doceniane już w starożytności.
Jarmuż zapobiega nowotworom i chorobom serca.
Jarmuż charakteryzuje się długimi, pomarszczonymi liśćmi w odcieniach zieleni lub fioletu.
Jarmuż wspomaga procesy oczyszczania organizmu.
Jarmuż bez problemu można wyhodować w Polsce.
W Polsce, jarmuż wykorzystuje się głównie do ozdabiania półmisków, mało kto zna jego właściwości odżywcze.
Jarmuż smakuje podobnie do kapusty.
Z roku na rok, warzywo, jakim jest jarmuż zdobywa coraz większą popularność.
Wiele osób dodaje jarmuż do kanapek, a nawet soków.
Jarmuż jest rośliną wyjątkowo odporną
W tej chwili widzisz tylko 50% opracowania
by czytać dalej, podaj adres e-mail!Sprawdź również:
Dodaj komentarz jako pierwszy!