kiślu czy kisielu
Zamień czytanie na oglądanie!
Kto nie lubi słodyczy, pysznych łakoci i fantazyjnych deserów? Na samą myśl o pudrowych cukiereczkach, czekoladowych batonikach, tęczowych serniczkach, aromatycznych szarlotkach, słodkich, orzeźwiających lodach, bułeczkach mlecznych, drożdżówkach z marmoladą i dżemem, ciasteczkach z pokruszoną czekoladą, wafelkach z kremem, pralinkach i czekoladkach z niesamowicie słodkim nadzieniem, o ciastach z ulubioną masą kajmakową, o oryginalnej chałwie , korzennych pierniczkach-komu nie pocieknie ślinka na wspomnienie tych raczej niezdrowych, ale jakich pysznych słodkościach!
Deser od czasu do czasu nie jest wielkim przestępstwem dla zdrowia, należy jednak zachować umiar i łakocie spożywać jak najrzadziej, w możliwie małych ilościach. Oczywiście, wyjątkiem są tu urodziny kolegi, imieniny cioci czy rocznica ślubu rodziców-wtedy łakociami zajadamy się zazwyczaj bez limitu, należy jednak mieć na uwadze, aby się nie rozchorować. Jeśli więc dostaniemy ogromnego króliczka z mlecznej czekolady na Wielkanoc, zastanówmy się, czy warto ,,pochłonąć” całego na raz, czy może jednak bezpieczniejsze dla nas i dla naszego zdrowia będzie delek
W tej chwili widzisz tylko 50% opracowania
by czytać dalej, podaj adres e-mail!Sprawdź również:
Dodaj komentarz jako pierwszy!