Pieczenie – upiec dwie pieczenie na (przy) jednym ogniu

Chcesz się mniej uczyć i więcej rozumieć?
Zamień czytanie na oglądanie!
Kliknij Player materiału wideo na temat: Pieczenie – upiec dwie pieczenie na (przy) jednym ogniu, kliknij aby zobaczyć materiał i ucz się szybciej!

Ludzie muszą załatwiać różne sprawy: chodzić do sklepów, pracować, chodzić do urzędów i tak dalej. Czasami tak się zdarza, że nasze obowiązki kumulują się jednego dnia. Być może słyszeliście kiedyś słowa swojej mamy: „To ja pojadę do sklepu i od razu wejdę na pocztę. Czegoś potrzebujecie?”. Ten przykład pokazuje, że skoro tracimy czas na jakieś czynności, to warto zrobić kilka rzeczy w małym odstępie czasu. Sztuka umiejętnego gospodarowania czasem w dzisiejszym świecie, gdy nikt nigdy nie ma czasu, to prawdziwy dar i wybawienie. Dobrze jest czasem upiec dwie pieczenie przy jednym ogniu. Użyłem takiego zwrotu, że muszę go teraz wytłumaczyć. To nawet i dobrze, bo i Ty, i ja się czegoś dowiemy. Pieczeń to duży, upieczony, ale może być też duszony, kawałek mięsa. Do upieczenia i do przyrumienienia potraw potrzebujemy ciepła, a źródłem ciepła jest ognisko, czyli ogień. Wyobraźmy sobie uroczy letni wieczór, siedzimy przy ognisku z przyjaciółmi i obracamy naszą pieczeń. Po jakimś czasie ją zjadamy, ale dla większej grupy osób nie wystarcza. A równie dobrze można by było przygotować i nadziać dwie pieczen

Sprawdź również:

Dodaj komentarz jako pierwszy!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto AdBlocka

Wykryto oprogramowanie od blokowania reklam. Aby korzystać z serwisu, prosimy o wyłączenie go.